دیدار و رایزنی حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران | تاکید بر گسترش همکاری فرهنگی عراق و ایران تأکید هیأت رسانه ای ایران و عراق بر انعقاد «تفاهم نامه همکاری» و تشکیل «شورای رسانه ای مشترک» مهدی پور: نزدیکی فکری، سیاسی و رسانه ای بین ایران و عراق در موضوع غزه، از قله های پیوند دو کشور است وزیر ارشاد در پیامی درگذشت عیسی بخشی، هنرمند موسیقی خراسان شمالی، را تسلیت گفت تاکید بر اهمیت مسئله فلسطین در نشست هیئت رسانه‌ای ایران و عراق فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) آیا شبکه خبر ۲ صدا و سیما هک شد؟ + فیلم «عیسی بخشی» آخرین بازمانده بخشی‌های کرمانج خراسان شمالی درگذشت + علت فوت صداوسیما یکی از بهترین‌هایش را از دست داد فیلم‌‌های سینمایی امروز تلویزیون (جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) «لالایی» در شبکه نمایش خانگی | عمو پورنگ بازیگر شد سریال جدید «رخنه» درباره امنیتی‌ترین عملیات نفوذ + زمان پخش ماجرای عجیب آهنگ «تنهاترین عاشق» که به نام فریدون فروغی دست‌به‌دست می‌شود! + فیلم چرا تکرار «پایتخت ۶» پخش نمی‌شود؟ روایت پردیس پورعابدینی از سکانس ملاقات شرعی با شهاب حسینی در «گناه فرشته» + فیلم برگزاری گردهمایی کارشناسان روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر کشور در مشهد مقدس
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: امام مجتبی(ع)، مظهر شجاعت علوی و درایت فاطمی | دین سلیقه‌ای از اساس مردود است

  • کد خبر: ۱۵۷۵۷۹
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱
آیت‌الله علم‌الهدی: امام مجتبی(ع)، مظهر شجاعت علوی و درایت فاطمی | دین سلیقه‌ای از اساس مردود است
نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی گفت: ما دین سلیقه‌ای نداریم. این‌طور نیست که هرکس برمبنای آن‌چه می‌پسندد، پایبند به دین باشد و جایی که به مذاقش خوش نیاید، دست از دین‌داری بردارد. همان‌طور که نمی‌شود پیش از اذان، نماز را اقامه کرد، در سایر شئون دین هم باید معتقد و ملتزم به اجرای دستورالعملی بود که خداوند عالم تکلیف کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دوازدهمین جلسه تفسیر سوره مبارکه محمد(ص) در ماه مبارک رمضان که ظهر امروز به میزبانی حسینیه دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به فرارسیدن سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) اظهار کرد: وجود اقدس امام حسن مجتبی(ع) هم به وراثت تاریخی و هم به وراثت انفعالی دارای مظاهر بارز شجاعت بود به این معنا که هم قدرت و شجاعت را از علی بن ابی‌طالب(ع) به ارث برده بود و هم بهره وافری از درایت مادرش زهرای مرضیه(س) داشت.

بندگی، تجلی اطاعت محض خدا

وی در ادامه سلسله جلسات تفسیر سوره مبارکه محمد(ص) گفت: آنچه در بندگی خدا مطلوب است، اطاعت محض و بی‌قیدوشرط از احکام الهی است تا این طاعت به قاموس زندگانی بندگان تبدیل شود و در عمل زمینه بروز و ظهور پیدا کند.

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: در این آیه اشاره به ماجرایی شده که جمعی از مسلمانان از پیامبر(ص) درخواست کردند که آیه محکم و روشنی در تأیید حکم جهاد با کفار و مشرکان بیاورد. اینجا بود که خداوند عالم فرمود «طَاعَةٌ وَقَوْلٌ مَعْرُوفٌ فَإِذَا عَزَمَ الْأَمْرُ فَلَوْ صَدَقُوا اللَّهَ لَكَانَ خَيْرًا لَهُمْ» یعنی فرمان‌برداری از خدا، پیامبر(ص) و سخن پسندیده و نیک بهتر است خصوصاً هنگامی‌که فرمان جهاد قطعی و مسلم صادر شود و در آن زمان، مؤمنان همان‌هایی خواهند بود که با خدا صادق باشند.

عادت منافقان در بهانه‌جویی برای ادای تکلیف

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی با اشاره به آیه ۸۱ سوره مبارکه توبه و آیه ۲۴۹ سوره مبارکه بقره خاطرنشان کرد: بهانه‌جویی در برابر تکلیف الهی موضوعی است که در تمام طول تاریخ وجود داشته است. قرآن کریم تصدیق می‌کند که زمانی در برابر حکم جهاد، عده‌ای بهانه گرمای هوا را می‌آوردند و «لَا تَنْفِرُوا فِي الْحَرِّ» می‌گفتند و زمانی دیگر هم در برابر سپاه جالوت اقرار به ناتوانی داشتند و «لَا طَاقَةَ لَنَا الْيَوْمَ بِجَالُوتَ وَجُنُودِهِ» می‌گفتند.

وی ادامه داد: امروزه هم این بهانه‌جویی‌ها وجود دارد و در جهاد فرهنگی، بسیاری از افراد در مقام توجیه در برابر تکلیف درمی‌آیند و سعی می‌کنند تا در دین‌داری خود، دین بی‌دردسر را تبعیت کنند؛ همان‌طور که در دوران دفاع مقدس هم توجیه بنی‌صدر و طرفداران او این‌گونه بود که ما توان مقابله با نیروی متجاوز را نداریم و این‌گونه شد که در همان روزها و ماه‌های آغازین دفاع مقدس، مناطق وسیعی از جغرافیای این سرزمین پاک به اشغال دشمن درآمد.

دینِ سلیقه‌ای مردود است

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه تقابل با اطاعت خدا دو نوع دارد؛ تصریح کرد: تقابل با حکم خدا زمانی با کم‌کاری و اهمال تجسم پیدا می‌کند اما همیشه این‌طور نیست و از سوی دیگر، جمعی از افراد هم هستند که در تبعیت از دستورات دین حتی از پیامبر(ص) پیشی می‌گرفتند. حقیقت این است که ما دین سلیقه‌ای نداریم. این‌طور نیست که هرکس برمبنای آن‌چه می‌پسندد، پایبند به دین باشد و جایی که به مذاقش خوش نیاید، دست از دین‌داری بردارد. همان‌طور که نمی‌شود پیش از اذان، نماز را اقامه کرد، در سایر شئون دین هم باید معتقد و ملتزم به اجرای دستورالعملی بود که خداوند عالم تکلیف کرده است.

وی تأکید کرد: در ماجرای تجاوز جمعی از افراد به خانه علی بن ابی‌طالب(ع)، یاران حضرت به سه دسته تقسیم‌بندی شدند؛ دسته اول همچون ابوذر کسانی بودند که نسبت به ماجرای کوچه و مظالمی که بر فاطمه زهرا(س) وارد آمد، اظهار بی‌قراری سرشاری می‌کردند. دسته دوم همچون زبیر بودند که شمشیر به دست گرفتند و حتی برآشفته‌تر از علی(ع) قصد جان متجاوزان را کردند و دسته سوم هم عده‌ای نظیر سلمان بودند که هشیار و آگاه، چشم به دهان امیرالمؤمنین(ع) داشتند و تشخیص خود را منوط به تشخیص ایشان کرده بودند. در این میانه، مصداق شیعه ارجح و اصلح، نظایر سلمان فارسی هستند؛ یعنی نه کسانی که کاملاً بی‌تفاوت بودند و نه کسانی که در پاسخگویی به این جنایت حتی بر علی(ع) پیشی می‌گرفتند. نمونه انحراف این تندروها را هم بعدها در جنگ جمل به حافظه تاریخ سراغ داریم که همین شیعیان تند و تیز بعدها بر امام امت پیشی گرفتند و علیه علی(ع) جنگ راه انداختند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->